Mx Team

Automax MX team

Over het MX team
Jarenlang was motorcross een sport die weinig bekendheid had. Met de opkomst van talenten zoals Glenn Coldenhoff en wereld kampioen Jeffrey Herlings wordt de sport steeds bekender in Nederland. Mede door invloed van onze vaders zijn wij op jonge leeftijd begonnen met motorcross.
Voor ons is het meer dan alleen een sport, wij zien het als een echte levensstijl. We trainen wekelijks op de baan en sporten naast het crossen om conditie op te bouwen. In het weekend gaat bij ons om 05:30 de wekker om te gaan trainen of om wedstrijden te rijden. “living for the weekend” .In onze vrije tijd gaan we meestal met jongens om die ook aan motorcross doen.
Afgelopen seizoen hebben wij alle drie zo goed gepresteerd dat we zijn uitgenodigd voor de landelijke finale in Heerde. Mede hierom hebben wij besloten om het AutoMax motorcross team op te richten. Een team van 3 jonge rijders die uit gaan komen in de DMX noord competitie, die ieder in hun eigen klasse zullen strijden.
Motorcross is één van de zwaarste sporten ter wereld. Niet alleen is het fysiek heel zwaar maar ook mentaal. Tijdens de wedstrijd bestaande uit een training en twee manches van 20 minuten ,in opperste concentratie een crossmotor van minimaal 90 kilo in bedwang houden over de zware crossbaan. De ene wedstijd door mul zand en de volgende wedstijd op een natte en gladde baan. Op youtube staat een serie over motorcross genaamd “MX Nation”, bij deze filmpjes kunt u zien hoe het er aan toe gaat bij een motorcrosswedstrijd – en seizoen.
Onze vraag aan u
Allereerst willen wij benadrukken dat iedere vorm van sponsoring enorm gewaardeerd wordt en welkom is! Vele kleine maken één grote. In het seizoen 2018 hebben alle 3 de rijders op een standaard motor goede prestaties geleverd. Maar om aankomend seizoen nog beter te worden hebben de motoren een aanpassing nodig zodat deze perfect bij de rijder past. Hierbij moet u denken aan verbeterde vering en een snellere motor. Ook hebben wij om uw bedrijf positief op te laten vallen goede kleding en stickersets nodig.

Natuurlijk krijgt u er wat voor terug, wij zullen uw logo op onze kleding dragen en/of komt uw logo op onze crossmotoren. Ook zal uw bedrijfsnaam te vinden zijn op onze Facebook- en Instagram pagina. Hier zetten wij alle nieuwtjes en andere gebeurtenissen omtrent ons motorcross team op. Tijdens de wedstrijden zullen wij ook banners bij onze teamtent hebben staan waar uw logo duidelijk op komt te staan om uw bedrijf nog meer op te laten vallen.

Ons team
Dit team bestaat niet alleen uit onze 3 rijders. Erik de Vries zorgt voor de begeleiding. Jitze van der Vinne zorgt er voor dat de motoren er altijd tip top in orde bij staan met wedstrijden en trainingen. Tevens traint Jitze de rijders
Gegevens

Mocht u na het lezen van dit boekje enthousiast zijn geworden en wilt u sponsor worden, dan kunt u contact opnemen via de volgende gegevens:

Telefoon: Erik de Vries 06-10500005
Telefoon:Jitze van der Vinne 06-52793607
Email: automaxmxteam@gmail.com

Troy

Informatie

Naam: Troy van der Vinne
Geslacht: Man
Leeftijd : 17 jaar
Woonplaats: Klazienaveen

Een stukje over mij
Troy is 17 jaar, woont in Klazienaveen en gaat naar het Carmel College te Emmen. Hier volgt hij havo 5 Natuur & Gezondheid. Sinds zijn 6e doet hij al fanatiek aan motorcross, dit doet hij nog altijd met veel plezier. Dit seizoen heeft hij gestreden voor de top 5 in de 125cc competitie van de DMX, Wat toch wel een moeilijk jaar voor hem was. Met 2 keer een gebroken sleutelbeen en een switch van TM mx125 naar Husqvarna tc125 midden in het seizoen, heeft hij dit jaar toch kunnen afsluiten met een 7e plaats in de totaalstand. Volgend jaar wil hij nog een jaar 125cc rijden, en gaat hij zijn uiterste best doen om in de top 3 te kunnen rijden bij de DMX. Hij wil dit gaan doen door veel te trainen op de motor en veel aan zijn conditie te werken.
Motor informatie

Merk: Husqvarna
Type: tc125
CC: 125
Klasse: 125cc kw

Beeld

Boyd

Informatie
Naam: Boyd van der Vinne
Geslacht: Man
Leeftijd: 13 jaar
Woonplaats: Klazienaveen
Een stukje over mij
Boyd, broertje van Troy, is 13 jaar oud en gaat naar het Hondsrug College te Emmen. Op het Hondsrug doet hij havo 2 Techniek. Boyd rijd vanaf zijn 6de op de motor. Sinds dit jaar doet hij mee aan de 85cc grote wielen bij de DMX competitie. Boyd is steeds beter gaan rijden nadat hij ook midden in het seizoen is overgestapt van TM mx85 naar Husqvarna tc85.
De laatste wedstrijden heeft hij zelfs gestreden voor het podium met een standaard motor. Boyd is in het seizoen 2018 geëindigd op een 5e plaats. Boyd heeft tijdens de landelijke finale in Heerde vriend en vijand verrast door in de 1e manche 3e te worden en in de 2e manche zelfs met ruime voorsprong gewonnen. Dagtotaal is hij op de derde plaats geëindigd. Volgend seizoen gaat hij nog een jaar 85cc grote wielen rijden. Boyd wil graag in de top 3 rijden, om dat te kunnen moet hij veel rijden en conditie trainen. Dit gaat hij doen samen met zijn broer.
Motor informatie

Merk: Husqvarna
Type: tc85
CC: 85
Klasse: 85cc kw

Beeld

Tygo

Informatie

Naam: Tygo
Geslacht: Man
Leeftijd: 10 Jaar
Woonplaats: Nieuw-Amsterdam

Een stukje over ons
Tygo is 10 jaar en komt uit Nieuw-Amsterdam, en zit in groep 6 op basisschool Het Anker. Op zijn 6e is hij begonnen met motorcross. Sinds dit jaar rijdt hij op een KTM 65cc kleine wielen, dit is zijn eerste jaar op een schakelmotor. Tygo is dit jaar clubkampioen geworden bij Motodrome Emmen. Dit seizoen was ook zijn eerste Dmx seizoen. Dit zag hij als een leerjaar, vooral omdat dit zijn eerste jaar op de 65cc was. Tygo gaat de laatste tijd met sprongen vooruit. Dit wil hij graag voortzetten door nog meer te gaan trainen deze winter. Volgend seizoen wil hij graag in de top 5 rijden.
Motor informatie

Merk: KTM
Type: 65cc
CC: 65
Klasse: 65cc kw

Beeld

Neem contact op!

Contact